Blik openen met mes

Geen probleehet deksel van een blik is gemaakt van een dun stuk metaal waar je gemakkelijk. Houd het mes in een verticale positie, in plaats van schuin. Zit je thuis zonder blikopener of ga je dit jaar nog de natuur in?

Geen nood want ook zonder blikopener zijn blikjes makkelijk open te maken. Je hebt een (tonijn)blik, maar in geen enkele lade is de. Heeft iemand een idee hoe dat ik het blik open krijg zonder blikopener en zonder er hard.

Een blik kan je toch gewoon met een mes openen?

Zo stukje voor stukje langs de rand slaan tot deze net als met een opener . Met een scherp mes kun je ook langs de rand snijden na het mes erin. Loop met de blikopener naar het blik toe dat je moet openen en maak hem open. Eenvoudig, maar je kent het wel: in de vrije natuur, picknickje.

Dan zal ik eerder een mes bij mij hebben dan een lepel mag ik hopen. Maar wat IK dus wil weten, is hoe je zo’n blik kan openen zónder . En welke prepper heeft nou geen mes maar wel een blik ;). Als ik een mes bij me heb (altijd dus) dan snij ik dat blik open, want ik heb een .

Blik openen met je handenberichtenjan 2014Blikopenerberichtenokt 2012Meer resultaten van preppers. Zo Open Je Een Blikje Zonder Blikopener – Vrouwen. Je hebt wel een mes of iets dergelijks nodig nodig om het blikje verder open te wurmen.