Glas in de vriezer

Tientallen bakjes in vriezer, koelkast en voorraadkast. In beide gevallen is het bakje zelf van glas en is de deksel van kunststof (polypropeen) . Ik wil een paar ijsklontjes maken maar kan nergens dat bakje voor in de vriezer vinden.

Nu heb ik kleine glazen eierdopjes, daar kan ik water . Je kunt ook glazen diepvriesbakjes kopen, dus glas kan wel. Meestal hebben deze bakjes een kunststof deksel waardoor je zoveel mogelijk lucht er nog uit kunt . Er staat wel een vraag over op, maar niet of de schaal nu wel of niet kan gaan barsten in de vriezer.

Het is voor mijn dochter op kamers die ik dezelfde . Zowel kunststof als glas kan in de vaatwasser. Maar terwijl het vocht op het glas vanzelf verdampt, moet je plastic bakjes altijd nadrogen. Invriezen in glas is volgens mij nooit echt de bedoeling. Gebruik voor het invriezen de invriesstand van uw vriezer. Glazen potten en flessen, let erop deze nooit helemaal af te vullen . Mij is het een keer gebeurt dat ik een potje uit de vriezer haalde die niet goed dicht was.

Hoi, ik vries altijd glazen potjes in van de olvarit. Bakjes van gehard glas met hersluitbare polypropeendeksel om eten handig en hygiënisch in te bewaren.

Koelkast, vriezer, magnetron en vaatwasser.