Noten malen met staafmixer

Noten malen gaat heel goed in een keukenmachine en voor kleinere hoeveelheden kun je ook het hakmolentje van je staafmixer gebruiken. Dus alleen noten (niet door een smoothie bijv), en eventueel met wat water, zodat het een soort puree kan worden. Ik wil graag een shake maken met kleine stukjes noot.

Kun je de noten meenemen in een blender of maak je dan de blender kapot? Een foodprocessor is perfect voor de noten malen, maar daar zit meestal geen blender bij. En ik vrees dat dat hem dan weer duur maakt.

Ook gebruiken we de Vitamix om havervlokken tot meel te malen of om.

Met mijn blender vind ik kleine hoeveelheden zoals voor notenboter . Of moet ik misschien overstappen op de staafmixer? Wat een staafmixer niet kan, is noten malen, dat vind ik wel een min punt. Ik gebruik een staafmixer af en toe om een snelle soep te pureren, een pudding. De motor is niet sterk genoeg om dat te doen, maar noten hakken doet ie met . Voor het malen van noten gebruik ik een elektrisch koffiemolentje.

Nu maak ik ze vaak met een staafmixer, maar een blender werkt toch een. Als je noten of zaden wilt malen “zonder stekker”, kun je een vijzel .