Tajine zonder gaatje

In een tajine kan het vocht rustig indikken in de groenten en het vlees zonder dat het verdampt. Nog een verschil in tajines is het luchtgaatje aan de bovenkant. Mijn ervaring is dat de tajine van de xenos best direkt op het vuur kan.

Ik heb een tajine zonder gaatje en heb deze alleen voor de eerste . Oh ja ik had nog een vraagje, dat gaatje aan de bovenkant is volgens. Couscousberichtennov 2012Verschillende Tajine receptenberichtenokt 2004Meer resultaten van forums. Deze week wilde ik mijn gekregen tajine gebruiken.

Een Tajine is het best te omschrijven als een Marokkaanse aardewerken stoofpot. Het is een schaal met een hoog kegelvormig deksel waarin . Bij het koken met de tajine valt de condens weer terug in de schaal. Zo zijn er bijvoorbeeld met en zonder gaatje ongeveer bovenaan de . En het is niet zomaar een tajine, maar een ‘Ali Baba’ tajine!

In die van ons zit wel een gaatje en hij is ook van terracotta denk ik, zo zie je ze . Koken met een tajine is slowcooking zonder stress. Ik doe het al jaren op gas zonder sudderplaatje. De tajine is een traditionele kookpot uit Noord-Afrika die wordt gebruikt voor het bereiden van suddergerechten (tajine betekent trouwens ‘suddergerecht’).

Een tajine (Arabisch: طاجين) is oorspronkelijk een aardewerken stoofpot. Vooral in Marokko is de tajine populair, maar de tajine wordt ook in Tunesië gebruikt. Ik heb de tajine niet voorgeweekt, dus gewoon zo op het gas, ook zonder . Tip: In sommige tajines is het gaatje bovenin te groot, zodat er teveel . Heb je geen tajine, gebruik dan een gewone stoofpan. Gebruik je wel een tajine, kijk dan of er wel of geen gaatje zit in het deksel.

Zo’n klein gaatje lijkt mij erg handig om ‘klapperen’ van het deksel als gevolg. De vistajine van Janneke, de gekste tajine ooit, maar daarom . Dus gaatje erin gemaakt zodat olie langzaam zou gaan, eidooier erbij. Tajine gekocht (ik heb een zwak voor keukenspullen) en ik krijg dinsdag iemand te eten. Pittige kip uit de tajine is een lekker recept, Ik hou enorm veel van kip,.

Ik heb zelf een tajine zonder luchtgaatje, dus eenontluchtingsgaatje in . In een braadzak kun je een stuk vlees, kip of vis gaar maken zonder. Prik er een paar gaatjes in om te voorkomen dat de druk te hoog oploopt en de zak barst. Een tajine werkt eigenlijk net als een braadpan met deksel: tijdens het braden .